TEMİZLİK YÖNETİMİ
Su depoları çoğunlukla hastanelerde,okullarda, apartmanlarda, iş yerlerinde vb. yerlerde bulunan içme suyu depo...

Su depoları çoğunlukla hastanelerde,okullarda, apartmanlarda, iş yerlerinde vb. yerlerde bulunan içme suyu depoları yılda en az 1 kez temizlik ve dezenfekte işlemi yapılması gerekir.

Su depoları genellikle bodrum katlarında bulunduğu için ihmal edilmektedir. Bu ihmaller sonucu sarılık,tifo, dizanteri,kolera gibi çeşitli hastalıklara yol açmaktadır.Dünya sağlık örgütü bu hastalıkların %80'inin kirli sularda bulaştığını açıklamıştır. Her yıl iki milyondan fazla insanın su ile bulaşan hastalıklar yüzünden öldüğü de bu raporlarda yer almaktadır.

Su depoları içindeki su, içme suyu olarak kullanılmasa bile sebze ve meyvelerin yıkanması, banyo kullanımı, tuvalet kullanımı, bulaşık ve çamaşır yıkanması, diş fırçalanması, ev temizliğinde kullanılması sonucunda kirli su tüketilir.

Su depolarının temizlik ve dezenfektesinin periyodik şekilde yaptırılması gerektiği bu temel sağlık sorunu ihmal edilmemelidir.

Temizletilmemiş su depolarının kullanımda en çok etkilenen yaşlılar ve çocuklardır.

Su deposu düzenli olarak  temizletilmez ve dezenfekte yaptırılmaz ise depoda oluşan biyolojik çamurlaşma ve kimyasal madde, suyu kullanılmaz hale getirir.

Depo tabanında biriken çökerti belli periyotlarla dışarı atılmalıdır.

Su depoları içerisinde oluşan pas, çamur birikintisi çamaşır bulaşık makinelerinin filtrelerini tıkayarak bozulmalarına yol açmaktadır.

Yıllarca İhmal edilen veya unutulan su depoları var. Birçok yerde eski eşyalardan ve atıklardan su deposuna güçlükle ulaşılabilmektedir. Bu durumdaki su depolarının görüntüsü bu kadarına da pes dedirtecek hale gelmiştir. İçerisindeki paslanmış demirler, tahta parçaları, inşaat atıkları, ağaç kökleri, hamamböcekleri, solucanlar, kedi ve fare leşlerine rastlanmıştır. Bu durumdaki su depoları hastalık yapıcı mikropların oluşmasına kaynaklık ederek tehlike saçıyor

Su deposunun yeri nerededir? Kapağı var mı? Tavanı nasıl? Suyla temas eden yüzeyleri sağlıklı mı? Okullarda su depoları temizleniyor mu? Buna benzer detaylar önemlidir. Bilinmelidir ki, su deposunun bakımı dezenfektesi sağlık açısından büyük öneme sahiptir.Firmamızın en önemli uzmanlık alanlarından bir tanesi olan su depolarınızı her türlü temizlik ve dezenfekte işlemleri ile depo kaplama,onarımı ve yeni depo yapımında uzman kadromuz ile hizmetinizdeyiz

 

Sert Zemin Temizliği

 

Zemin temizliği hem yerinizin hijyeni açısından hem de dış görünüş açısından çok önemlidir. Zemin bir mekanın en çok kullanılan ve bu nedenle de en çok temizliğe ihtiyaç duyan bölgesidir. Özellikle ofis, banka, mağaza, otel, okul, dershane, lokal, hastane, kahvehane gibi kamu yerleşimlerinde zemin temizliğinedaha çok ihtiyaç duyulmaktadır.

 

Sert zeminler; mermer, kalebodur, taş, fayans zeminler: 

Islak zemin tabir edilen sert zemin kaplamalarının uzun süre temizlenmemesi sonucu oluşabilecek kir, sadece silme yöntemi ile başa çıkılamayacak bir hale gelir. Derz aralarına biriken kir hem sağlık açısından hem de görüntü kirliliği açısından sorun teşkil eder. Bu tür zeminler, endüstriyel tip makinalarla fırçalama-ovma işlemi ile yıkanarak, sanayi tipi ıslak-kuru vakumlar yardımı ile pisliği çekilir. Metrekare olarak çok büyük zeminler için otomat tabir edilen yıkayıp aynı anda pis suyu çeken makinalar kullanılmaktadır.

 

Tadilat ve inşaat sonrası zemin temizliği: 

 

Mekanda yapılmış olan tadilat zeminde boya, harç vb. inşaat atıklarına sebep olacaktır. Bu tarz bölgeler temizlenmeden önce zeminde bulunan kaba çöpler toplanır, oluşmuş olan harç, boya kalıntıları kazıma yöntemi ile kabası alınır ve daha sonra sanayi tipi makinalar ve kimyasallar yardımı ile yıkama yapılır.

 

Parke zeminlerin temizliği: 

 

Parke zeminleriniz parkenin türüne uygun malzemelerle temizlenir. Parke temizliğinde sizin zevlerinizle bizim profesyonel becerimiz ortak noktada buluşur.

 

İnşaat Sonrası Genel ve Detaylı Temizlik

 

İnşaat Sonrası Temizlik

 

GSG Yönetim olarak müşterilerimize inşaat sonrası temizlik hizmeti vermektedir. İnşaat sonrası temizlik yaparken kullanmış olduğumuz ekip ve ekipmanlar firmamız tarafından temin edilmektedir. İnşaat temizliği, ve inşaat sonrası temizlik, esnasında kullanılan temizlik ürünleri olmamakla beraber her yüzeye uygulanacak temizlik ürünleri ayrı ve değişik değerlerdedir, inşaat sonrası temizlik yaparken etrafa zarar vermeden temizlik yapmaktayız.

 

İnşaat Sonrası Genel Temizlik

 

GSG Yönetim olarak sizlere her alanda en ufak detaya kadar temizlik hizmeti sunmaktayız. İhtiyacınız her ne olursa olsun ev, daire, ofis, villa, apartman, fabrika, şirket, mağaza, zemin, mermer temizliği, mutfak, banyo, wc, aklınıza gelebilecek tüm detayları kapsamaktadır. Profesyonel anlayışla hizmet sunan firmamız, müşterilerimizden almış olduğu güç sayesinde sektörde liderliğini korumaktadır.

 

Tadilat Sonrası Temizlik

 

Tadilat sonrası temizlik servisimiz tarafından sizlere tüm mekanlarınızda yaptırmış olduğunuz tadilat veya kısmen yapılan dekorasyon çalışmalarının ardında ihtiyaç duyulan ve alanda yapılması gereken temizlik işleriniz firmamız tarafından sizlere en kaliteli ve en deneyimli personellerimiz tarafından işiniz yaptırılmaktadır tadilat sonrası temizlik işleriniz ev, daire, villa, mağaza, dükkan, işyeri,otel, motel, ofis, büro, bina, fabrika, okul hastane, dershane, yazlık, köşk, imalathane, atölye, sosyal tesis, yüzme havuzu, sinema, ve benzeri alanlarda yapılan.

 

Cam ve Kompozit Cephe Temizliği

 

Sulu Sistem İle Yıkama

20 metreye kadar merdiven, vinç veya asansör kullanmanıza gerek kalmaz. Çok hafif ve sağlam karbon fiberden yapılmış boruları sayesinde kullanımı kolaydır ve ulaşılması en zor bölgelere çok rahat ulaşılır. Önce özel bir deterjan ile dış cephe komple yıkanır (oynar başlıklı fırçası sayesinde her bölüme rahatça ulaşabilir). Yıkama yapılırken sadece binanın camları değil; çerçeveler, cam etrafında bulunan kompozitler, mermerler ve bazı binalarda bulunan güneşlik araları yıkanabilir. Yıkamadan sonra cihazın kullandığı özel sistem ve özel kimyasal çözelti ile durulama işlemine geçilir. Herhangi bir çekçek veya kurulamaya ihtiyaç kalmadan yıkanmış yüzey kendi kendine kurumaya bırakılır. Bu özel kimyasal çözelti sayesinde cam, kompozit ve mermer yüzeylerde bir parlaklık oluşur ve bu yüzeyler daha geç tozlanır ve kirlenir. Binanızın dış cephe görüntüsü, Sulu sistem yıkama ile temizlendikten sonra uzun bir süre daha parlak ve temiz kalır.

Klasik Yöntem ile Dış Cephe Temizleme

Sıradan yada klasik dış cephe cam yıkama ve temizleme yöntemlerinde; bir kişi vinç veya bina üzerine kurulu bir asansöre biner, elinde bulunan deterjanlı kovanın içine bir peluş batırıp çıkarır ve cama sürer ve yine bir çekçekle de sıyırarak temizler. Aynı sıra ile diğer tarafları da aynı ekipmanlar ile temizler. Bu temizleme ve yıkama yöntemi ile cam köşelerinde pislikler ve çekçekin izleri kalır. Ayrıca camların ek yerleri, çekçek ile sıyrılan kirli su ile dolar ve orada kurur. Sonra ilk yağan yağmurla birlikte camların ek yerlerinde biriken kirler alt bölümlerdeki camlara doğru iner ve sanki hiç temizlik yapılmamış gibi bir görüntü oluşur. Ayrıca temizleme de kullanılan su, kireç ve klor içerdiği için cam, kompozit ve mermer ek yerlerinde kalan sulu köpük sonra ki zamanlarda kireçlenmelere neden olur ve bu da cam, kompozit ve mermerin ömrünü azaltır ve en önemlisi kirli bir görüntü oluşturur.

 

Haşere Mücadele Yöntemleri

 

Haşerelerle mücadele yöntemleri üç ayrı grupta incelenir.

  1. Fiziksel Mücadele
  2. Kimyasal Mücadele
  3. Biyolojik Mücadeledir.

 

Fiziksel ve Biyolojik Haşere Mücadelesi

 

Fiziksel haşere mücadelesi daha çok amatör anlamda yapılan mücadeledir. Temizlik ilk aşamadır. Temiz ve bakımlı bir ortamda haşerelerin yaşaması daha zordur. Haşerelerin insanların kullandıkları mekanlara gelme sebebi yemek ve su ihtiyacıdır. Bu sebepte ortada bırakılan yiyecekler haşerelerin evimize gelmesine davetiye çıkartır. Bu aşamada kemirgenler için kurulmuş kapanlar, böcekler için vurarak öldürme gibi yöntemler fiziksel mücadeleye girer. İlaçlama gibi Kalıcı ve etkili bir yöntem değildir.

Biyolojik mücadele de ise daha çok suyun olduğu mekanlarda gerçekleştirilir. Mücadele edilen canlının üreme yetenekleri bozucu etkileri olan mücadeledir. Biyosidal ürünlerde biyolojik haşere mücadelesi kapsamındadır.


Kimyasal Haşere Mücadelesi (İlaçlama)

 

En geniş anlamıyla haşere ve kemirgen ilaçlama anlamına gelen kimyasal ilaçlama uzmanlar tarafından en çok önerilen mücadele yöntemidir. Etkili bir yöntem olması gerekliliği arttırır. Üreme alanlarının dağıtılması için kimyasal ilaçların kullanılmasıyla mücadele edilen haşerelerin üremesi durdurulur. Kullanılan böcek ilacının kalitesi ve etkisi, ne kadar süre kalıcı olacağı belirler. Mevsimsel artışlarda çöp birikintileri, su boruları, kanalizasyon gibi haşere ve kemirgenlerin en çok bulunduğu bölgelere periyodik ilaçlama gerektirir.

Uçan haşereler ile mücadele için ise sıcak ve soğuk sisleme yöntemleri kullanılır. Bu yöntemde ilaç belirli bir süre için havada bulunması gerekir. Verilen duman sıcak olur ve uygulama yapan kişinin bu konuda uzman bir kişi olması şarttır. Soğuk sisleme ise malzeme yığını barındıran işyeri vb. yerlere yapılır.

Haşerelerle mücadele ederken en kolay yöntemde haşere ve kemirgeni yem ile kandırmaktır. Jel şeklinde olan bu yemler, hamam böceği ilaçlamasında kullanılır. Ayrıca fare barınaklarına konacak zehiri yemlerle de kemirgeni etki altına almış oluruz. İnsan sağlığını tehlikeye düşürecek kadar ağır bir kokuya sahip olmadıklarından uygulama alanını boşaltmaya gerek duyulmaz. Kokulu ilaçlama ise yoğun haşere problemi yaşayan müşterilerimize uygulanır. Bu durumda mekanı boşaltmak gerekir fakat çok etkili bir ilaçlama yöntemidir. Püskürtme ile yapılan bu işlemden sonra bir süreliğine kapalı tutulan ortam havalandırılması yapıldıktan sonra kullanılabilir.

 

 

 
 

GSG YÖNETİM A.Ş'ye Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.